Szentendrének indult, Káptalantóti lett belőle, de Óbudán

Budapest importálta a káptalantóti piacot! Ha nem lenne időnk vasárnaponként a Káli-medencére, semmi gond, mert mostantól szombatonként Óbudán székel a Liliomkert Piac! Ó igen, bio, kézműves, egyedi és nagyon finom. Sajtok, kenyerek, lekvárok, kencék, méz, gyógytea, házi sütik és szezonális mindenség. Ez bújik meg, egyelőre szerényen és halkan Óbuda főterén. Tényleg bújik és semmi közvetlen ráutaló jel nem segíti a tájékozódást, így marad a szájról-szájra vagy a gyanúsan sok finomságot cipelők követése.

A piac egyelőre mikró, teljesen egálban volt a vásárlók-árusok aránya, ami korántsem a minőségre és érdektelenségre, hanem a hírverés hiányára utalt. Kétségtelen, hogy pár hét és dübörögni fog itt minden, mert a jó portékának nem kell cégér. Tessék menni és megnézni, váltani pár szót a termelőkkel, kóstolni és kérdezni, majd venni és enni. Mert itt nincs szemfényvesztés és származási hely ismeretlen. Itt csak tisztességes munka van és minőség, amit meg kell becsülni és támogatni kell.

És hogy mi mennyibe kerül? Pufogni lehet, de nem azon, hogy itt miért ennyi, hanem inkább azon, hogy a bánatban lehet máshol annyira szemtelenül olcsó a minőségben össze nem hasonlítható termékek tömkelege. A döntés persze mindenkinek a sajátja.

Egyszóval, nyeregre fel és szombaton tekerjünk Óbudára!

This entry was posted in mindennapi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s