Kopaszi gát: nagyon zöld és nagyon pezseg

A budapesti bringás útvonalak közül a Kopaszi gátra vezető út, az egyik legkedvesebb számunkra. A belváros zajától csak egy köpésre van, mégis nyugtató zöld pázsittal, kis fahidakon áthaladó romantikus sétautakkal kényezteti az idelátogatókat. A lombos fák pedig kellemes árnyékos területet biztosítanak a kikapcsolódásra vágyóknak. Egy olyan park található itt, amely kaphatna rangos helyet a top 3 legszebben karbantartott budapesti park kategóriában. (A Károly kert és a Margitszigettel egyetemben – a szerk.)

Pár évtizeddel ezelőtt a Kopaszi gát még ipari területnek számított és egyáltalán nem tartozott a népszerű turista úticélok közé. Mára azonban kedvelt hétvégi kirándulóhely avanzsálódott a helyi lakosok körében is. A Kopaszi gátkedvező alternatívaként szolgál kicsiknek és nagyoknak, családoknak és a szórakozni vágyóknak.  Mára már számos étterem, bisztró és kávézó csalogatja a fogyasztani vágyókat. Nem utolsó sorban azonban meg kell említenünk a tisztán tartott játszótereket és a változatos programokat kínáló játszóházat és a művészetek szerelmeseinek érdekes kiállító teret.

Látogatásunk alakalmával a Fruska Bisztrót teszteltük. Ötöst kapott nálunk a design és a magyar szikvíz üveg szifonból felszolgálva. Az ár-érték arány sajnos hármas alára degradálódott a pénztárcánk szerint. A felszolgálók köténykéje viszont legalább négyesre húzta fel ez a közepes osztályzatot.

Mindent összevetve kihagyhatatlan élmény a Kopaszi gát. Csak óvatosan tervezzük az idelátogatást a hétvégén, mert emberek csordáiba botolhatunk egy-egy napos szombat délután és a parkolási kísérletezések megkeseríthetik a kellemesnek induló napot. Érkezzünk tehát kerékpáron, saját magunk készítette piknik csomaggal és lehetőségek szerint napközben vagy hétköznap. Utazzunk, kerékpározzunk tudatosan, hisz’ a kerékpározás lételemünk.

This entry was posted in mindennapi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Kopaszi gát: nagyon zöld és nagyon pezseg

  1. Pingback: Mint a déli fecskék | DYNAMOBIKE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s