Etyeki piknik, nyár a télben.

Sokak sajnálatára tavaly utoljára került megrendezésre az Etyeki Pincefesztivál és a Kezes-Lábos fesztivál Etyeken. Aggodalomra azonban semmi pánik. Mielőtt hallanánk, a vészharangok megkondulását higgyük el, hogy a siker csúcsán Etyek sem teszi le a lantot. Sőt!

Az eddigi éves szinten két fesztivált négy remek tematikus hétvége váltja fel, melyeket az Etyeki Piknik névre kereszteltek. Lényege, hogy évi négy alkalommal az szezonnak megfelelő és az éhes gyomrokat és szomjas torkokat kielégítő gasztronómiai, borászati és kulturális programokkal kényeztesse az odalátogatókat.

Készítsük hát a gyomrunkat az első 2-1-ben fesztiválra most szombaton, azaz január 19-n délelőtt 10-től 18:00h-ig. Lesz disznóvágás, kóstoló a disznótorosból, malacsütés, bográcsban főzés, bor- és pálinkakóstolás, kocsonya és tepertőkrém, kolbásztöltés, csoki- és sajtfondü. Kicsiknek lesz hangszerkészítés, kézműveskedés és zenehallgatás nagyoknak gitár és harmóniakoncert. Programokról itt bővebben.

Jó hír, hogy az egész községet lezárják az autók elől, és helyi kisbuszokkal tehermentesítik az utcák forgalmát (jegyek 300-700 HUF); valamint a Fesztivál kártya a tavaszi piknikig szünetel fejlesztések miatt. Helyette ismét a készpénzzel fizethetsz.

Torkosok nyeregbe fel! Készülődjünk szombatra, január 19-re. Meleg cipő és ruha kell, jókedv valamint mennyei étket és italok garantálva.

Eddigi etyeki beszámolóink:

Etyeki borfesztivál: keretes szerkezet

Wine&wind

This entry was posted in Festival, Hot in Hungary, Outside Budapest, utazós, with kids in Budapest and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s